Csini kekszek


Ha egy igazán gazdag és ropogós kekszre vágytok, akkor most elhoztam nektek a tutit. Mint mindennél, itt is nagyon fontos a jó minőség, tehát a tejcsokin ne spóroljatok és vegyétek meg a legjobbat.  A cukor tényleg legyen nádcukor, mert az is ad neki egy kis karaktert. A mogyoróvajtól  isteni mogyorós íze lesz, amit még tetéz egy kis durvára vágott mogyoró. Ugye milyen jól hangzik? Ezután már csak egy kis csinosítás és akár ajándéknak is kiváló. 
A tetején a gabonagolyók az alábbi helyről szerezhetők be: https://tortadekoracio.hu/


Mogyoróvajas csokis keksz

Hozzávalók 40-45 db:
140 g vaj
200 g barna cukor
2 kicsi tojás
140 g mogyoróvaj
280 g liszt
1,5 teáskanál só
1,5 teáskanál sütőpor
200 g durvára vágott tejcsoki
150 g durvára vágott mogyoró
100 g étcsoki
epres és karamellás gabonagolyó
liofilizált málna darabok


A lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük. A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a mogyoróvajat és tovább keverjük. a robotgépet alacsonyabb fokozatra állítjuk és a lisztet beleöntjük, egyneművé keverjük. Leállítjuk a gépet és spatulával belekeverjük a csokit és a mogyorót. Jó masszív tészta lesz belőle. Kettéosztjuk és rudat formázunk belőle. Folpackba csomagoljuk és 2 órára a hűtőbe tesszük. 
A sütőt 160 C-ra előmelegítjük. A rudakat fél cm vastag szeletekre vágjuk, kicsit megigazítjuk, hogy kerek legyen és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 10-12 perc alatt készre sütjük.
Az étcsokit megolvasztjuk és temperáljuk, majd a kekszeket félig belemártjuk. Epres és karamellás gabonagolyóval és liofilizált málnadarabokkal díszítjük.  



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések