Banántorta sok extrával


Korábban is készítettem már banántortát és már akkor lenyűgözött az íze. Valami nagyon extra lesz tőle a piskóta, ízre is és állagra is. Most viszont tettem hozzá még egy másik olyan alapanyagot, ami bármikor jöhetne, ez pedig a mogyoró. Erre került még egy erdei gyümölcsös csokoládé, amitől csodás lila borítást és plusz ízt kapott. 
A torta elkészítése gyerekjáték, tehát álljatok neki és örvendeztessetek meg vele valakit!


Mogyorós banántorta erdei gyümölcs ganache-al

Hozzávalók:
a tortához:
100 g vaj
70 g porcukor
60 g kókuszvirágcukor
2 db L-es tojás
150 g liszt
60 g darált mogyoró
5 g sütőpor

225 g banán
100 g görög joghurt
a ganache-hoz:
180 g fehér csokoládé
45 g tejszín
45 g erdei gyümölcs püré
12 g méz

A lisztet, a sót, a sütőport és a mogyorót összekeverjük. A vajat a porcukorral és a kókuszvirág cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a  tojásokat és tovább keverjük. Leállítjuk a gépet és spatulával belekeverjük az összetört banánt és a joghurtot és végül a lisztes keveréket. Béleljünk ki egy 20 cm-es tortaformát és öntsük bele a tésztát. A szélét kicsit húzzuk fel a forma oldalára, hogy ne legyen púpos a torta közepe. 
Előmelegített 160 C-os légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül a torta, elkészítjük a ganache-t. A tejszínt, a gyümölcspürét és a mézet összemelegítjük és csokoládéra öntjük. Addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Botmixerrel még rásegítünk, így szép fényes lesz a csoki és ezzel stabilizáljuk. Fedjük le folpackkal és hagyjuk 1-2 órát szilárdulni szobahőmérsékleten. A ganache-t a kenjük a kihűlt tortára és díszítsük kedvünk szerint.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések