Retro feeling


Nem tagadom, nagyon sok édességet készítek, de mindig megpróbálok legalább a cukorból egy keveset lecsípni. Ez a mániám addig fajult, hogy a legtöbb receptnél, amivel találkozom már az elolvasáskor tudom, hogy ebben bizony nagyon sok lesz a cukor (a mi ízlésünköz) és gondolatban már el is veszem belőle. Ezúttal sem történt ez másképp, mikor ezt az igazi retro édességet készítettem, a tészta és a máz cukormennyiségét simán feleztem. Nekünk így is tökéletes volt, remélem ti is így gondoljátok majd.
 

Retro kókuszkocka

Hozzávalók:
100 g vaj
120 g porcukor
2 tojás
3 evőkanál méz
2 dl tej
vaníliakivonat
400 g liszt
1 csipet só
1 cs. sütőpor
a mázhoz:
100 g cukor
200 g vaj
1 dl tej
4 evőkanál holland kakaópor
kókuszreszelék

A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet és a vaníliát. A gépet alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk és a tejet a lisztes keverékkel felváltva hozzáadjuk, ne keverjük túl, mert akkor nagyon ragacsos lesz. 20*30-as sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 C-os előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ez sütőfüggő, tehát közben ellenőrizzük.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. 
Közben készítsük el a mázat. A kókuszreszelék kivételével mindent egy edénybe mérünk és alacsony lángon összemelegítjük. A kihűlt piskótát kockára vágjuk és meghempergetjük a kókuszreszelékbe.


Megjegyzések

  1. Szia, a mazbol nem hianyzik az etcsoki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm az észrevételt, máris javítom. Nem étcsoki, hanem kakaópor kell bele.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések