Szilvás-mákos
Nagyon szeretjük a kekszféléket, mert sokáig elállnak, ezerféleképpen lehet variálni őket és egy kávé mellé mindig jól jön egy-két darab belőlük. A napokban megtaláltam egy régebben vásárolt szilvalekvárt és mindenképpen ezt szerettem volna felhasználni. Jó sűrű volt, ezért egy kis vízzel melegítettem fel, hogy meg tudjam tölteni vele a kekszeket. A mák és szilvalekvár nagyon szerették egymást, mi pedig őket :). Ha pedig már a karácsonyt tervezitek, akkor ezt a receptet mentsétek el, mert még jól fog jönni a téli ünnepek alatt.
Mákos keksz szilvalekvárral töltve
Hozzávalók:
40 dkg liszt
14 dkg darált mák
35 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csipet só
egy citrom reszelt héja
2 tojás
cukormentes szilvalekvár
15 dkg étcsokoládé
A lisztet, a mákot és a sót egy tálban összekeverjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd beleütjük egyenként a tojásokat és tovább keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a lisztes mákot, de ezt már csak spatulával keverjük, Nyomózsába töltjük és kinyomjuk a kekszeket, majd hűtőben 15 percet pihentetjük. 180 C-os on előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült kihűtjük és megtöltjük a szilvalekvárral.
A csokoládét megolvasztjuk és megmártjuk benne a kekszeket.
Szia! A vaj mennyiségét lehet felezni margarinnal. Tehát fele vaj, fele margarin?
VálaszTörlés