Készülődjünk!


Várjátok már a karácsonyt? Mert én nagyon. A szekrényben már ott lapulnak az adventi naptárba szánt apró kis csecse-becsék, készülnek a karácsonyi díszek és gondolatban már összeállítottam a kollégáknak szánt ajándékokat is. Ti mivel ajándékozzátok majd meg az ismerőseiteket, barátaitokat? Az én ajándékaim között biztosan lesz ízesített mustár is, aminek a receptjét alább olvashatjátok. Gyorsan elkészül, tehát akár az utolsó pillanatban is össze lehet dobni, ínyencek számára kifejezetten ajánlott igazi meglepetés. 


Narancsos mustár

Hozzávalók:
10 dkg mustármag
3 evőkanál mustárpor
4 evőkanál tokaji aszús balzsamecet (vagy fehér balzsamecet)
2 evőkanál méz
1 kisebb narancs héja
1 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint

A mustármagot és mustárport egy edénybe tesszük és leöntjük 2 dl forró vízzel. Ha csípősre szeretnénk hagyni a mustárt, akkor csak langyos vízzel. Lefedjük és egy éjszakát állni hagyjuk. 
Másnap hozzáadjuk a mézet, az ecetet, a narancs héját és ízesítjük sóval borssal. Turmixgépbe öntjük és összeturmixoljuk. Hagyjuk, hogy maradjanak benne egész magok is. A végén beletesszük az olívaolajat, majd ha szükséges még sózzuk. Sterilizált üvegekbe töltjük és a hűtőben tároljuk. 1-2 napot állnia kell, hogy az ízek összeérjenek.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések