Egy falat Madeira


Gondolom nem árulok el nagy újdonságot azzal, hogy az egyszerű ételek akkor a legfinomabbak, ha csakis jó minőségű alapanyagokkal dolgozunk. Ez igaz az alábbi sütire is. Nagyon egyszerű elkészíteni, kevés dolog kell hozzá, tehát a vajat eszetekbe ne jusson még véletlenül sem margarinnal helyettesíteni. Meglátjátok az íze maga lesz a mennyország: Csodásan omlós, a mákszemek ropognak benne és végül a citromkrém teszi fel a pontot a képzeletbeli „i”-re. A hozzá készített és ezúton is kötelezően ajánlott citromkrém receptjét nem másoltam külön ide, hiszen ezt már megtették előttem nagyon sokan (én limaráét készítettem el). Ajánlott reggelire, uzsonnára egy csésze kávé mellé, vagy csak úgy...

Mákos madeira citromkrémmel

Hozzávalók:
240 g jó minőségű vaj
150 g barna cukor
3 tojás
300 g finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1 egész citrom leve és reszelt héja
2 púpos evőkanál mák (nem darált)
a tetejére egy evőkanál barna cukor
citromkrém

A puha vajat és a cukrot robotgéppel verjük habosra (kb. 15 percig), majd egyenként üssük bele a tojásokat egy-egy kanál liszttel. Adjuk hozzá a citrom héját, a lisztet, a sütőport, a mákot és a végén a citrom levét.
Kanalazzuk a gyümölcskenyér formába, szórjuk meg a cukorral és 170 C-os előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig. Közben tűvel ellenőrizzük és ha nem ragad rá a tészta, akkor elkészült. 
Citromkrémmel tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések