Csokitorta sokadszor
Az egyik születésnapi ajándékom Nigella süteményes könyve volt. Először csak gyorsan átlapoztam és láttam mennyi csodás csokis édesség van benne, de lassan egy hónapja már annak, hogy nem tudom letenni a kezemből és nap mint nap azon kapom magam, hogy újra és újra ezt lapozgatom. Már az első átfutás után tudtam, hogy nagyon sok süteményreceptet ki fogok próbálni. A hétvégén el is készült az első, bár némi változtatással; hiszen itt a sok szép levendula és a tavalyról maradt házi sárgabaracklekvár. Én egy kicsit kevesebb cukorral készítettem (Nigella általában egyik sütijéből sem sajnálja a cukrot), mint az eredeti receptben és szerintem így lett tökéletes.
Sárgabarackos-levendulás csokitorta
Hozzávalók:
150 g liszt
125 g vaj
100 g étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
2 nagy tojás
120 g barnacukor
1/2 csomag sütőpor
300 g sárgabaracklekvár
1 kiskanál szárított levendula
egy csipet só
Egy tálban a lisztet és a sütőport összekeverjük.
A csokit és a vajat mikróban alacsony fokozaton összeolvasztjuk. Adjuk hozzá a cukrot, a lekvárt, a sót és egyenként a tojásokat. Ezután kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet és a levendulát, majd jól keverjük el. Sütőpapírral bélelt tortaformába (20 cm átmérőjű) öntjük és 180 C-os előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ne süssük túl sokáig, nehogy kiszáradjon. Hagyjuk a formában kihűlni, majd tálaljuk porcukorral és jó adag vanília fagyival.
Tematikus meglepetés napokat kezdtem el tervezni, és akkor találtam rá a blogodra (olasz reggeli), azóta követem. Nagyon szép a kivitelezés, élvezetes olvasni a sok utazásról és ez a torta is valami mennyeien néz ki! :)
VálaszTörlésSzia Dorka!
VálaszTörlésKöszönöm a kedves szavakat. Remélem ki is próbálod a recepteket:)
Hamarosan! :) Ha igen, majd írok visszajelzést.
Törlés