Kétszersült


Az őszi gyűjtögetésből szerencsére még mindig rengeteg csonthéjas pihen a kamrában, amiből értelemszerűen az esetek döntő többségében valami édesség kerekedik. Akár a kiccsaládnak, akár ajándékba készül az öröm sosem nem marad el. Most mind a két verzió sült, a fele itthon maradt a másik felét pedig becsomagoltam kis tasakokba. Mivel ez a kétszer sült keksz sokáig eláll, nem kell megfeleznetek az adagot, mert higgyétek el tutira elfogy se perc alatt. 

Csokis-mandulás biscotti

Hozzávalók:
250 g vaj
200 g barna cukor
vaníliakivonat
2 narancs reszelt héja
3 nagy tojás
50 g teljes kiőrlésű liszt
500 g finomliszt
csipet só
150 g étcsokoládé
75 g mandula
100 g aszalt áfonya

A liszteket és a sót keverjük össze egy tálban. A csokit és a mandulát vágjuk durvára. 
A vajat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a felvert tojásokat és a vaníliát, majd keverjük tovább. Reszeljük bele a narancs héját és adjuk hozzá a csokit, a mandulát és az áfonyát. Végül keverjük bele apránként a lisztet. Öntsük egy gyúrótáblára és gyors mozdulattal gyúrjuk egyneművé. Nyomkodjuk a tésztát A/4-es méretűvé, csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe fél órára. 
Ha lehűlt, hosszában vágjuk ketté és kissé nyújtsuk ki hosszában. Tegyük sütőpapíros tepsire (én kettőre tettem, mert terül a tészta) és 180 C-os előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. 
Vegyük ki a sütőből, várjuk kb. 5 percet és szeleteljük fel 1 cm-es széles csíkokra. Fordítsuk a kekszet lapjára és toljuk vissza a sütőbe még 5-8 percre, hogy megszáradjanak. Vegyük és hagyju kihűlni. Dobozban nagyin sokáig eláll.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések