Bubis ubi


Az első meleg kora nyári napon, egy étteremben ücsörögve azon gondolkodtam, milyen rossz lehet Kakaórockernek, hogy nem ihat egy hideg fröccsöt velem. Ő viszont nem nagyon aggódott ezen, hanem rögtön bevállalt egy nem mindennapinak számító limonádét. A különlegessége abból állt, hogy uborkából készült, helyesebben uborka szirupból. A sztori vége természetesen az lett, hogy miután belekóstoltam én is rendeltem egyet és még ott elkezdtük megfejteni, hogy miként lehetne ezt reprodukálni. Csak annyit mondok sikerült! Azt hiszem ez lesz az idei nyár legnagyobb slágere. 


Uborkaszirup

Hozzávalók:
1 csésze cukor
1 csésze víz
2 csésze reszelt uborka

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd beleöntjük a reszelt uborkát. 1 órát állni hagyjuk, hogy az uborka íze érvényesülni tudjon. Ezután egy finom szövésű anyagon leszűrjük. Sajnos nem elég a szűrő, mert nem elég tiszta tőle a szirup. Visszatesszük a tűzhelyre és felforraljuk. Nem kell főzni, csak épphogy elérje a forráspontot. Sterilizált üvegbe töltjük, így sokáig eltartható. Citrommal, lime-al és sok sok jéggel szervírozzuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések