2016. december 19., hétfő

Karácsony a célegyenesben


Már-már azt hittem az idén nem jut rá időm, de végül mégis... Ugyanis számomra a karácsony nem múlhat el saját készítésű szaloncukor nélkül, ezért egyik este kiosontam a konyhába és összeállítottam az alapot. Majd az azt követő este formára vágtam, csokiba mártottam, és mivel még tele voltam energiával, be is csomagoltam őket. Aztán csak ültem a kanapén, a kis doboz szaloncukrot csodáltam és szinte már éreztem is a karácsony illatát. 
Bár most csak egyféle fért bele, de azt hiszem a narancsvirágvíztől talán ez lett az eddigi legfinomabb.


Sárgabarackos-marcipános szaloncukor

Hozzávalók:
200 g marcipánmassza
200 g aszalt sárgabarack 
80 g mazsola
50 g mandula
1 evőkanál narancsvirágvíz
1 narancs reszelt héja
150 g étcsokoládé

A sárgabarackot, a mandulát, a mazsolát és narancsvirágvizet késes robotgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Akkor jó, ha már összeáll az egész. Belereszeljük a narancs héját, majd a marcipánmasszával összegyúrjuk. 
4 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőle, majd szaloncukor méretűre vágjuk. Kicsit még formázunk rajta, és olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Sütőpapíros tepsin hagyjuk dermedni, majd egyenként becsomagoljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése