2016. szeptember 27., kedd

Egy kis francia


Igazi kókuszos finomságot hoztam a mai napra, amely egy csésze kávé kíséretében bármikor feldobhatja a szürke hétköznapokat. Mindig is imádtam az ilyen édességeket, mert bár francia desszertnek számítanak, még sincs semmi ördöngösség az elkészítésükben, ráadásul tényleg gyorsan összedobhatóak. És hogy miért lett éppen most kókuszos a madeleine? Szerintem ezt már nem kell külön elmagyaráznom senkinek... :)


Kókuszos madeleine csokimázzal

Hozzávalók:
80 g liszt
1 teáskanál sütőpor
50 g kókuszreszelék
80 g cukor
1/2 citrom héja
2 tojás
vaníliakivonat
85 g vaj olvasztva
csipet só
10 dkg étcsokoládé
a szóráshoz kókuszreszelék

A lisztet a sütőporral, a kókusszal és a csipet sóval összekeverjük. A tojást a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük. Nem kell túl keményre verni, csak éppen hogy felverődjön a tojás. Reszeljük hozzá a citrom héját, majd keverjük bele a lisztes egyveleget. Amikor már egynemű, kanalanként adjuk hozzá az olvasztott vajat. Tegyük félre egy kicsit pihenni, addig vajazzuk ki a formát és melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. A forma minden mélyedésébe tegyünk egy kanálnyi tésztát és néhányszor üssük a formát az asztallaphoz, hogy ne maradjon a tésztában levegő. Kb 10 perc alatt süssük készre. 
Ha megsült, tegyük félre hűlni. A csoki olvasszuk meg vízgőz fölött és mártsuk meg benne a sütiket. Szórjuk meg kókusszal és hagyjuk megdermedni. Egy csésze kávé nagyon megy hozzá.:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése