2015. október 21., szerda

Kecskesajt és kakukkfű


Nincs is jobb annál, mint mikor frissen sülő kenyér illata lengi be a lakást, hát még ha ez az egész egy kis fűszerrel és kecskesajttal is keveredik… Ma kecskesajtos kifli sült egy kis kakukkfűvel megbolondítva. Azt hiszem, ma este felbontunk hozzá egy üveg zakuszkát, ezzel tetőzve be az élményt. Igaz, ami igaz, hogy a zakuszkát télre spájzoltunk el, de ki bír addig várni…



Kecskesajtos kiflik

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
15 dkg friss puha kecskesajt
2 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
2 teáskanál só
1 evőkanál kakukkfű

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Kicsit lágyabb lesz a tészta, de ez így jó. Lefedjük az edényt és kb. 45 percig kelesztjük, amíg duplája nem nő. Ha megkelt kiborítjuk a tésztát a deszkára és nyolc egyforma darabra vágjuk. Egyesével gömbölyítjük és 10 percig pihentetjük. Ezután a deszkát kissé belisztezzük és ovális alakra kinyújtjuk a gombócokat. Föltekerjük és kifli alakúra formázzuk. Én egyenes alakúra hagytam. A kifliket sütőlemezre tesszük, letakarjuk és 25-30 percig kelni hagyjuk. Közben a sütőt 200 C-ra előmelegítjük és az aljába egy tepsit teszünk. A megkelt kifliket vízzel lepermetezzük és betoljuk a sütőbe. Az előmelegített tepsibe vizet öntünk és gyorsan becsukjuk a sütő ajtaját. 20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése