2014. október 20., hétfő

Az ősz ajándéka


A hétvégén rengeteg hatalmas szemű mogyorót szedtünk a Duna parton és az jutott eszembe róla, mi lenne ha valami mogyorós süti lenne a következő projektem. Persze az alábbi süti még nem a hétvégén szedett mogyoróból készült, hiszen egyrészről száradnia kell, másrészről megtörni sem lett volna még időm, de inspirációnak mindenképpen nagyon jó volt. Így hamar neki is láttam a sütésnek, amíg a család ebéd után sziesztázott.

Most pedig jöjjön egy kis meglepetés azok számára, akik szeretnék valami kis extrával feldobni, megbolondítani az elkészült remekművüket. Bizonyára jó néhányan vagytok úgy, hogy az általatok készített sütiket, édességeket ajándékba szeretnétek adni családtagoknak, barátoknak, kollégáknak vagy bárkinek.  Nektek készítettem tehát az alábbi dekorációs címkéket. Nincs más teendőtök, minthogy becsomagoljátok az elkészült sütit, majd teljesen ingyen letöltitek bármelyik címkét innen a blogból, végül kinyomtatjátok öntapadós papírra és ezzel dekoráljátok a már becsomagolt desszertet! De ha egy keményebb lapra nyomtatjátok, akkor akár kísérőcímke is lehet. Higgyétek el a siker garantált lesz! :)


 Mogyorós kosárkák

Hozzávalók:
a tésztához:
100 g vaj
200 g finomliszt
40 g porcukor
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
a töltelékhez:
55 g vaj
40 g porcukor
1 tojás
40 g darált mogyoró
1 evőkanál liszt
meggylekvár
a díszítéshez:
40 g fehér csokoládé
cukrozott tört mogyoró

Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a cukrot és a kockára vágott vajat robotgépbe töltjük és pár másodperc alatt morzsás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojás sárgáját, majd összeállítjuk a tésztát. Ha nem állna össze, akkor egy kis hideg vizet adunk hozzá. Folpackba csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük kb. 30 percre. 
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. A végén hozzáadjuk a mogyorót és a lisztet. 
Kivesszük a tésztát a hűtőből és 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Köröket szaggatunk belőle, amelyet szilikon muffinformába teszünk. Ha nem szilikon a muffinforma, akkor szerintem érdemes egy kicsit kivajazni. Minden tésztára teszünk egy kiskanál lekvárt, majd arra a mogyorós tölteléket. 
160 C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez kb. 10-15 perc. Kivesszük a formából a kosárkákat és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a csokoládét megolvasztjuk és rácsorgatjuk a kosarak tetejére, majd a cukrozott mogyoróval díszítjük.

Receptkártya letöltése innen




Letölthető innen: Nagy Kicsi


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta,és ötletes a csomagolás,köszönjük:)

    VálaszTörlés
  2. Mivel vészesen közeleg a karácsony, ezért egyre több ilyen lesz majd a blogon. Remélem mindenkinek tetszeni fog és ezzel dobjátok fel a karácsonyi ajándékozást.

    VálaszTörlés