Sweet and Salty


Számomra minden hónap egyik fénypontja a Good Food magazin érkezése. Szeretem, mert igényes, tele gyönyörű fotókkal és még nagyszerűbb receptekkel. A legutóbbi számban találtam az alábbi receptet, amin természetesen szokásomhoz híven egy kicsit alakítottam: nem tettem bele kókuszreszeléket (mert a család  kis válogatósa nem szereti) és tejszín helyett felvert tojásfehérjével lazítottam a krémet. 
A kép sajnos nem adja vissza azt, hogy mennyire tökéletes is ez a tiramisu, de higgyétek el megér minden fáradtságot. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt az elsőre kicsit extrának tűnő verziót, mert a kókusz és a sós karamell tényleg tökéletes párost alkotnak benne.

Kókuszos sós karamelles tiramisu

Hozzávalók:
45 g porcukor
4 tojás külön választva
25 dkg mascarpone
2 dl kókusztej
2 lap zselatin
4 cl Amaretto
1 csomag babapiskóta
2 dl kávé
1 dl tej
a sós karamellhez:
75 g cukor
1 dl tej
1 dl tejszín
1 kiskanál sópehely

A porcukrot a tojássárgájával keverjük habosra. Adjuk hozzá az Amarettót a mascarponét és a kókusztejet majd keverjük simára. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és óvatosan keverjük bele a mascarponés krémbe. A zselatinlapot oldjuk fel, majd ezt is keverjük a habos krémbe. 
Készítsük el a sós karamellt. A cukrot karamellizáljuk aranybarnára, majd öntsük bele a tejszínt, végül egy kis tejjel lazítsuk. Főzzük össze és keverjük bele a sópelyhet. Hűtsük le a karamellt.
A tejet és a kávét öntsük össze, majd állítsuk össze a tiramisut.
Egy nagy tálba tegyünk egy réteg kávéba áztatott babapiskótát és öntsünk rá krémet, majd locsoljuk meg a karamellel. Rétegezzük egymásra az összes hozzávalót. Tálalás előtt szórjuk meg vastagon kakaóporral. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések