Little Miss Muffin


Az a nagy igazság, hogy már nem sűrűn készítek muffinokat, de vannak esetek amikor az ember bizony mégis beadja a derekát. Hiszen ki az, aki ellen tud állni egy 3 és fél éves ragyogó szemű kislány könyörgő tekintetének (pont mint a macska Shrekben), aki ráadásul a saját lánya?! Tehát nem volt mit tenni, nekiláttunk! Mivel Luca lányom is segített az elkészítésben, nem akartam nagyon bonyolult dologba fogni. Az elsődleges cél mindenképpen a sikerélmény volt és persze az, nehogy megunja közben ez egészet. A díszítés azért az én feladatom volt.
A végeredmény egy belül omlós puha, csodás csajos rózsaszín muffin lett, amiből az egyik szinte ki sem hűlt, már el is tűnt az asztalról, így a fotóról is lemaradt. 

Csokis céklás muffin

Hozzávalók:
75 g darált étcsokoládé
180 g liszt
2 teáskanál sütőpor
200 g barna cukor
250 g főtt, pürésített cékla
3 nagy tojás
200 ml olaj
vaníliakivonat
ízlés szerint aszalt áfonya

díszítéshez:
porcukor
fél citrom leve
pürésített cékla

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a csokoládét, a sütőport és a cukrot és jól elkeverjük.
A céklából vegyünk ki egy kiskanálnyit a díszítéshez és a többihez egyenként keverjük hozzá a tojásokat (kézzel is elegendő, nem kell géppel kikeverni), majd csurgassuk bele az olajat és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a vaníliát, a száraz hozzávalókat és az aszalt áfonyát. 
Papírral béleljük ki a muffin formát és adagoljuk bele a tésztát. 180 C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre. Közben ellenőrizzük, nehogy túlsüljön. 
Ha megsült tegyük rácsra hűlni, közben készítsük el a cukormázat. 
Csavarjuk ki egy citrom levét, adjuk hozzá a kiskanálnyi céklát, majd annyi porcukrot keverjünk bele, hogy sűrű masszát kapjunk. Tegyük a mázat egy zacskóba, aminek a végét kivágtuk és díszítsük a kihűlt muffinokat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések