Nefelejcs Oreo


Rengeteget hallottam már az Oreo kekszről, de bevallom még sohasem vettem és nem is ettem ilyet életemben. Úgyhogy fogtam magam, a neten keringő sok receptből választottam egyet, és én magam készítettem el, hogy ne kelljen vagyonokat kifizetni érte . Kétféle elkészítési mód létezik, én az egyszerűbbet választottam, tehát nem kevertem habosra a vajat. Mivel elég nehezen állt így össze a tészta, ezért legközelebb ezt a mozzanatot semmiképpen sem hagyom  majd ki, mert szerintem könnyebb lesz úgy dolgozni vele. 
Egyébként isteni finomra sikerült, még szerencse, hogy egyből dupla adagot készítettem ( a recept szimpla adag) és végül a móka kedvéért Luca főzőkészletéből tallózva Nefelejcs Fiffi-re brandeltem a sütit


Oreo keksz

Hozzávalók:
a tésztához:
225 g liszt
125 g jó minőségű kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
125 g porcukor
130 g vaj
1 tojás
csipet só
a krémhez:
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 ek tejszín
vaníliakivonat

Először a krémet készítjük el. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tejszínt és a végén a vaníliakivonatot. Hűtőbe tesszük dermedni. 
A tésztához a lisztet, a kakaóport, a porcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót összekeverjük, majd  a kockára vágott vajjal összemorzsoljuk. Beleütjük a tojást és összeállítjuk a tésztát. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kis vizet. Elég nehezen áll össze a tészta. Kétfelé osztjuk és 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztákat. Sütiszaggatóval kiszaggatjuk, majd a tetejébe is nyomunk valamilyen mintát (nekem Fifis volt, amit Lucától kértem kölcsön:)). 160 C-os sütőben 6-7 perc alatt megsütjük. Nem kell túlsütni, mert akkor kiszárad. Ha kihűltek a kekszek megtöltjük az elkészített krémmel. 






Megjegyzések

  1. Megcsináltam, bár egy kicsit soknak gondoltam a tölteléknél a porcukrot, így abból csak 20 dkg-ot tettem bele, ill. a vajból 10 dkg-ot használtam, mert egyszerűen nem akart habos lenni a krém. De isteni lett, úgyhogy köszönöm a recit! :) Üdv.: Gabi

    VálaszTörlés
  2. Örülök hogy ízlett. A napokban vettem eredeti oreo-t és a férjem azt mondta az enyém neki jobban ízlik. Az igazi elismerés:).

    VálaszTörlés
  3. Wow... :) Holnap én is dupla adaggal indítok! Aztán a többi recit is ki próbálom. :) Köszönöm mégegyszer!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések