2013. május 17., péntek

Ha végre itt a nyár... vagy a tavasz


Imádom az epret, az eperfagyit pedig talán még az epernél is jobban. A tavalyi eperfagyi után, most itt egy újabb rendezői változat, amit bevallom David Lebovitz-tól nyúltam, majd improvizatíve egy kis citromfűvel bolondítottam meg. Mást nem is tennék hozzá, egyszerűen tökéletes hűsítő...




Joghurtos-citromfüves eperfagyi

Hozzávalók:
50 dkg eper
15 dkg cukor
1 tk citromlé
24 dkg natúr joghurt
ízlés szerint citromfű

Az epret kisebb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a cukrot. 1-2 órát állni hagyjuk ( én nem bírtam ilyen sokat várni), amíg levet enged. Hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet és az aprított citromfű levelet, majd botmixerrel pürésítjük. Hűtőben lehűtjük és fagyigépben elkészítjük. Akár azonnal fogyasztható. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése