2013. március 29., péntek

Amitől a nyúl is beájulna...


Nagyon sok helyen olvastam már, hogy a frissen szedett retek levelét vétek kidobni, hiszen nagyon jól felhasználható (és nem csak úgy, hogy a nyulak elé dobjuk). A múlt hétvégén a piacon nagyon szép friss retket kaptam és gondoltam itt az idő, hogy kipróbáljam. Kevés medvehagymával turbóztam fel az ízét és elmondhatom, hogy nagyon tuti kis leves kerekedett belőle. 

Reteklevél leves medvehagymával

Hozzávalók:
1 nagy csokor reteklevél (friss)
1 kanál vaj
2 közepes krumpli
0,5 dl tejszín
1 liter alaplé
2-3 szál újhagyma
5-6 levél medvehagyma
só,bors

A megolvasztott vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a retekleveleket és 2 percig pároljuk. Ezután felöntjük az alaplével és hozzáadjuk az összevágott krumplit.Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor lehúzzuk a tűzről és beletesszük a medvehagymát, majd botmixerrel pépesítjük. Beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Főtt fürjtojással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése