"Készülj a hosszú télre..."
Igaz lassan már október van, de szerencsére még mindig tombol a vénasszonyok nyara. Akarva akaratlanul az ember a piacon járva már azt tervezgeti, hogy miket és milyen formában fog eltenni télre. Mert valljuk meg, nincs is annál jobb, mikor egy hideg téli estén egy kis nyári íz kerül az asztalra.
Az alábbi ínyencséget már tavaly ősszel is elkészítettem, de annyira rájártunk, hogy a telet már nem élte meg.
Sajttal és
fokhagymával töltött cseresznyepaprika
Hozzávalók:
1 kg piros és zöld cseresznyepaprika
30 dkg feta jellegű sajt
4-5 fej fokhagyma
1-2 szál rozmaring
1-2 szál rozmaring
olaj
só
A paprikákat kicsumázzuk és kiszedjük belőle a magokat,
hogy ne legyen méregerős. A sajtot kis kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig
megpucoljuk. A paprikákba belegyömöszöljük a sajtkockákat és a fokhagyma
cikkeket. Egy nagy lapos edénybe rendezzük a megtöltött paprikákat (jó szorosan egymás mellé) és annyi
olajat öntünk rá, ami éppen ellepi. Ha marad fokhagyma, azokat a paprikák közé
helyezzük, majd ízlés szerint sózzuk és beletesszük a rozmaring ágakat. Alacsony lángon kb. 1,5 órán át
gyöngyöztetjük, majd sterilizált üvegekbe töltjük és bebugyolálva hagyjuk
kihűlni. Nem kell hűtőben tárolni, elég, ha hűvös helyre tesszük. Felbontás
után azonban érdemes hűtőbe tenni megmaradt paprikákat. Pirítóssal vagy friss
kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése