Black and white
Ha hamisított adidas cipőt adiosnak hívják, akkor vajon hogyan hívhatják a házi készítésű Raffaello édességet??
Ez itt a kérdés, amire frappáns válasz most bevallom nem jut az eszembe.
Szóval egy talált recept alapján megpróbáltam
reprodukálni azt a finomságot, amely kapcsán még nem találkoztam olyan
emberrel, aki azt mondaná: Én nem szeretem.
Persze nem bírtam a kreativitásommal és a mennyei kókuszos finomságokat máris továbbgondoltam. Étcsoki bevonatot kapott és kakakóbab törekben forgattam meg, így nem lett annyira édes.
Higgyétek el minden fáradtságot megért!
Raffaello golyók
Hozzávalók:
35 dkg fehér csokoládé
0,4 dl sűrített tej
0,3 dl tejszín
10 dkg pirított mandula
3 dkg ostya
15 dkg kókuszreszelék
5 dkg étcsokoládé
kakaóbabtörek
25 dkg fehér csokoládét a tejszínnel és a sűrített tejjel
megolvasztjuk és hozzáadjuk az apróra vágott pirított mandulát. Jól
összekeverjük, és a hűtőbe tesszük megdermedni. A dermedt masszából vizes
kézzel golyókat formázunk és megforgatjuk az apróra tört ostyában. Újra a
hűtőbe tesszük egy fél órára. A maradék fehér csokoládét felolvasztjuk és
beleforgatjuk a golyók felét. Sütőpapírra tesszük, hogy egy kicsit dermedjen,
majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Ezután az étcsokoládét is
felolvasztjuk és a maradék golyókat beleforgatjuk. Ezt is dermedni hagyjuk,
majd beleforgatjuk a kakaóbabtörekbe.
Kedves Lélekkonyha!
VálaszTörlésNagyon tetszik a fenti recepted, viszont a kakaóbab töreknél elakadtam. Tudnál segíteni abban, hogy merre lehet ezt mondjuk Budapesten beszerezni?
Köszi,
Évi
Én a chefparade főzőiskolában a Sas utcában vettem. Remélem tudtam segíteni.
VálaszTörlésKedves Lélekkonyha, szerintem ez az édesség a Raffinello :-) Karácsonykor én is kipróbálom, köszönöm a receptet!
VálaszTörlés