Édes olasz



Szeretek kísérletezni, azaz ugyanazt a desszertet más és más recept alapján elkészíteni, majd levonni mindebből a tanulságot. Aztán persze azt, ami nagyon tuti lett, közkinccsé is teszem, hogy ti is élvezhessétek a már letesztelt finom ízeket. Most is pont így történt ezzel a cantuccinivel. Mire megírom ezt a receptet, már szószerint csak egy-két példány árválkodik a kekszes doboz alján, amit nem bánok, mert már meg is van a fejemben a következő ízkombináció, ami egy kicsit fűszeresebb lesz. Ti is bátran fűszerezzétek, cseréljétek le a mogyorót más és más csonthéjasra, én most csak egy kiindulási alapot adok. Ha pedig elkülditek a ti variációtokat, azt nagyon megköszönöm és meg is osztom az oldalamon. Hajrá mindenki!


Csokis mogyorós cantuccini

Hozzávalók:
300 g liszt
1 tk sütőpor
1/2 mokkáskanál só
50 g darált mogyoró
100 g durvára vágott mogyoró
100 g étcsoki csepp vagy durvára vágott étcsoki
60 g tojás+1 tojás sárgája
170 g cukor
50 g vaj

A lisztet, a sütőport, a mogyorókat, a sót és a csokit egy tálban összekeverjük. A vajat megolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral kézi habverővel enyhén felverjük, hozzáadjuk a lisztes keverék egy részét, majd a vajat. Jól elverjük és beleöntjük a többi száraz összetevőt. 
Három rudat formázunk belőle és sütőpapíros tepsire tesszük. 
180 C-os előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kivesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a rudakat 1 cm vastagra szeleteljük és visszarakjuk a tepsire lapjával lefelé. 160 C-os sütőben barnára pirítjuk. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések