Torta di noci



Ha ősz akkor dió, és ha dió akkor egy isteni diótorta. És ha már ilyen sok dió van benne, akkor plusz lisztre nincs is szükség, tehát még gluténmentes is. Fokozzam még a pozitívumait? Csak 3 összetevő, a többi már csak ízesítés kérdése. Én most citrommal sütöttem, de legközelebb még egy kis csokit is rejtek bele, de lehet hogy sajtkrémmel kenem meg, vagy nem dióból hanem mogyoróból sütöm.  


Diótorta/ Torta di noci

Hozzávalók:
340 g darált dió
4 tojás
200 g cukor
1 citrom reszelt héja

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a 120 g cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és citrom héját. A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd spatulával a diós részhez adjuk. Először csak egy keveset adjunk hozzá, hogy a tészta fellazuljon, majd végül az összes fehérjével egyneművé keverjük. 22 cm-es tortaformába öntjük és 190 C-on 30-40 perc alatt készre sütjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések