Pink kisses


Nem teljesen úgy indult ez az év, mint ahogy én szerettem volna. Egy betegség teljesen ledöntött a lábamról, amitől nemhogy alkotni nem volt kedvem és energiám, de még enni sem. Édességre gondolni sem bírtam, emiatt persze a múzsa csókja sem nagyon jött. Na de ennyit a múltról, betegség volt - nincs és most újult erővel a fedélzeten vagyok, méghozzá egy nem is akármilyen finomsággal. 

A család a sok torta után (amiből ugye ők sokszor csak lepattanót kapják J ) végre újra teljes haszonélvezővé lépett elő, mert ez az  erdei gyümölcsös, gesztenyés keksz most bizony csak nekik készült. A kedvencem az egészben a pink töltelék, ami nem csak a szemnek gyönyörű, de az íze is mennyei, és még máshol is biztosan fel fogom használni. 


Gesztenyés erdei gyümölcsös keksz

Hozzávalók:
180 g finomliszt
40 g kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
csipet só
180 g puha vaj
70 g barna cukor
1 nagy tojás
vaníliakivonat
200 g cukrozott gesztenyepüré
a töltelékhez:
80 g fehér csokoládé
70 g erdei gyümölcs keverék
70 g sajtkrém

Először a tölteléket készítjük el. Az erdei gyümölcsöt összemelegítjük és a darabolt csokoládéra öntjük. Jól elkeverjük, hogy a csoki felolvadjon, majd félretesszük dermedni.
A kekszhez a lisztet, a kakaóport, a sót, a fahéjat és a sütőport egy tálban összekeverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliát és ezzel is jól kikeverjük, végül beletesszük a gesztenyepürét. A lisztes keveréket hozzáadjuk és spatulával egyneművé keverjük. Diónyi golyókat formázunk belőle, tepsire pakoljuk, a tetejét kicsit lenyomkodjuk és 10-15 perce hűtőbe tesszük. 
180 C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Félretesszük hűlni. 
A töltelékhez a sajtkrémet kikeverjük és hozzáadjuk a gyümölcsös csokoládét. Ezzel töltjük meg a kihűlt kekszeket.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések