Családi kedvenc


Szeretem a klasszikus sütiket, amelyeket egy kis plusz hozzávalóval még finomabbá tehetünk. Ma az Öcsém kedvencét hoztam: a "reszelt túróst" melynek tésztáját tonkababbal ízesítettem, a töltelékébe pedig tejszínt és citromkrémet kevertem, hogy ízletesebb és még krémesebb legyen. Próbáljátok ki ti is és mondjátok el a véleményeteket!


Kakaós-túrós szelet

Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
egy kevés reszelésnyi tonkabab (opcionális)
1 tojás sárgája
a töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál citromkrém
1/2 dl tejszín
3 tojás+ a tésztából maradt tojásfehérje

A tésztához a tojás kivételével az összes hozzávalót késes robotgépbe tesszük és morzsás állagúra daráljuk. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és annyi hideg vizet, hogy a tészta összeálljon. folpackba csomagoljuk és a hűtőben 1/2 órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
A túrót összetörjük, majd belekeverjük a cukrot, a citrom reszelt héját, a citromkrémet, a tejszínt és a tojások sárgáját. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és ezt a túrós krémhez keverjük. 
Kivesszük a tésztát a hűtőből és két részre osztjuk. Egy 23*33-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta felét nagylyukú reszelőn. a tepsibe reszeljük.Ráöntjük a túrós tölteléket, majd a tészta másik felét is ráreszeljük. 
180 C-os előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Kis kockákra vágjuk és porcukorral tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések