Hétvégi kényeztetés


Imádom ezt az időszakot. Bár az idő nem túl kegyes hozzánk, hiszen a nyári kánikulának egyelőre nyoma sincs, de ettől függetlenül a piac hemzseg a csodás gyümölcsöktől. Ott járva bizony nagyon vissza kell fognom magam, hogy ne vásároljak fel mindenből több kilónyit. A hétvégén csodás málnák jöttek velem szembe és mivel szinte kértek, könyörögtek, hogy vigyem haza őket, nem mondhattam nekik nemet. Végül szigorúan 1 kg-ot engedélyeztem magamnak és már ott tudtam, hogy a néhány nappal korábban sütött madeira piskótával nagyon jól meglesznek egy pohárban.
Málnás-citromos trifle

Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet lekvárral töltött citromos madeira piskóta
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
2 tojás fehérje
4  evőkanál cukor
1,5 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
25 dkg málna+10 dkg a díszítéshez
a felnőtteknek egy kis creme de casssis
díszítéshez néhány szem amaretti keksz

Először a málnát készítjük elő. 25 dkg málnát 1,5 dl vízzel, két evőkanál cukorral, fél citrom reszelt héjával és levével fölteszünk főni. Addig főzzük, amíg a málnaszemek összeesnek. 
Ezután a krémet készítjük el. A mascarponét a tejszínnel, a vaníliával, egy citrom reszelt héjával és két evőkanál cukorral habosra keverünk. A tojások fehérjét kemény habbá vejük és a mascarponéhoz keverjük óvatosan.
Elkezdhetjük a rétegezést. A pohár aljába teszünk egy réteg piskótát, ezt megöntözzük egy löttyintésnyi creme de cassis-sal, ráteszünk egy kanál málnát, majd a citromos hab következük. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a pohár megtelik. A tetejét málnával és az összetört amaretti keksszel díszítjük. A következő három poharat is megtöltjük és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések