2015. február 16., hétfő

"C-Vitamin" pite


Jó ideje nem jelentkeztem már, aminek egyetlen oka van, mégpedig az, hogy kiscsaládunkat is elérte a nagy influenzajárvány és két hétre kidőltünk a sorból. Öröm az ürömben, hogy nem egyszerre gyűrt le bennünket a betegség, hanem szépen sorban, mintha tudná, hogy a beteg anyuka nem tudja a beteg gyerekét ápolgatni. Utólag is köszi a kegyet, Mr. Flu :)

De most már mindenki újra talpon, minden a régi kerékvágásban, így hoztam is nektek egy kis vitaminos sütit - mi mást?? :). Szóval ez egy kellemes citromos süti, ami főleg nyáron lehet igazán frissítő, de mivel most van itt a szezonja, remélem most is nagyon jól esik majd ez az enyhén savanykás íz mindenkinek!

Citromos pite

Hozzávalók:
a tésztához:
225 g vaj
70 g porcukor
300 g liszt
1 kiskanál reszelt gyömbér
csipet só
a citromos réteghez:
220 g cukor
40 g liszt
4 tojás
két citrom héja lereszelve
4 kisebb citrom leve

A tésztához tegyük a hozzávalókat egy robotgépbe és keverjük egyneművé. Nem baj ha nem áll össze teljesen, mert úgysem kell a tésztát nyújtani. Öntsük egy közepes tepsibe, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk és egyenletesen terítsünk szét, majd nyomkodjunk le. Előmelegített sütőben (160 C) süssük kb. 15-20 percig, amíg egy kicsit megbarnul.
A citromos réteghez egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, a lisztet, a citromok héját és levét. Amikor a cukor feloldódott és a tészta is félig megsült öntsük öntsük a keveréket a tészta tetejére és tegyük vissza a sütőbe. Süssük még 20-25 percig, amíg a teteje pudingszerű lesz. Ekkor vegyük ki a sütit és hűtsük le teljesen, majd szeleteljük fel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése