2013. október 10., csütörtök

Kencefice


A múlt heti fagyok sajnos jól betettek a kerti zöldségeknek. Bízom benne, hogy azért nem mindenhol fagyott meg a cukkini virága és még sokáig élvezhetjük eme csodás zöldség sokszínűségét. Az alábbi cukkini krémet már rengetegszer elkészítettem, de mindig más és más ízesítéssel. Ezúttal kecskesajt került bele és valami olyan pikáns ízt adott neki, hogy muszáj volt megosztanom veletek.
Akár pirítósra, akár frissen sült kenyérre kenve, borral, forralt borral vagy éppen teával fogyasztva is mennyei.

Kecskesajtos cukkinikrém

Hozzávalók:
3 db közepes cukkini
3 szál újhagyma
olívaolaj
só, bors
10 dkg friss kecskesajt

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és 20 percet állni hagyjuk. Ezután lecsöpögtetjük, hogy minél kevesebb víz maradjon benne.
A hagymát karikára vágjuk és kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett cukkinit, sóval, borssal ízesítjük és pár perc alatt készre pároljuk. Az egészet leturmixoljuk és a kecskesajttal simára keverjük. Friss, ropogós kenyérrel a legfinomabb.

2 megjegyzés:

  1. Hú, isteni lehet! És nagyon szép a kép! :) A képeket (és persze a recepteket) mindig csodálom, le a kalappal!

    VálaszTörlés
  2. Szia Dorka! Köszönöm az elismerő szavakat, örülök ha ennyire tetszik. :)

    VálaszTörlés